Izvanredne vijesti
MALI OGLASI
10.10.2018 | Recept dana

KLASIK KOJEG SVI VOLE u umaku od gorgonzole

Autor: Glas Grada
u umaku od gorgonzole
Kada vam treba brzo, zasitno i vrlo ukusno jelo, probajte spremiti njoke s gorgonzolom. Ako ih servirate kao predjelo, obavezno napravite male porcije, inače nitko neće moći pojesti glavno jelo i desert. U ovom receptu vrhnje smo zamijenili mlijekom i sirom mascarpone, što njokima daje posebnu, malo drugačiju aromu. Potrebni Sastojci: sir gorgonzola, 200 g, sir mascarpone, 125 g, mlijeko, 100 ml, maslo, 50 g, njoke, 500 g, sok od limuna, 1 žličica, vlasac, 1 žličica sjeckani. Upute po koracima: Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu. Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslo, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone. Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute. Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu. Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem. Izvor: Finirecepti.net.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji