MALI OGLASI
12.10.2018 | Recept dana

Jednostavna krem juha od patata s pancetom

Autor: Glas Grada
Jednostavna krem juha od patata s pancetom

Obožavate krem juhe? Isprobajte i brzo gotovu varijantu s patatama koja bi mogla postati redovit gost vašeg stola.

SASTOJCI: - 1 kg patata - 1 korijen petrusina - 1 manji korijen celera - 1 manji luk - 500 ml temeljca ili obične vode - sol i papar - par feta pancete - 2 žlice masla PRIPREMA: 1. Patate ogulite, operite i narežite na manje kockice. Korijen celera, petrusina i luk također ogulite i nasjeckajte na sitne kockice. 2. Rastopite maslo u zdjeli za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i petrusin pa dinstajte još 5 minuta. Naposljetku dodajte krumpir. Dinstajte i njega s povrćem 5 minuta uz redovito miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok patate ne bude gotov. 3. Kada su patate gotove, u juhu dodajte slatko vrhnje i prokuhajte 2 minute pa maknite s vatre. Štapnim mikserom obradite juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu. 4. Narežite pancetu na kockice i prepržite je na tavi bez masnoće. Samo je stavite na višu temperaturu i slanina će pustiti mast na kojoj će se lijepo prepržiti. Kockice pancete posipajte po juhi i tako poslužite. SAVJETI: - netom prije posluživanja na juhu možete naribati malo tvrdog sira, dodati nasjeckanog petrusina ili nekog drugog začina po želji. - ako volite gljive, prepržite i njih na panceti pa potom sve dodajte juhi. Uslast! Izvor: Zadovoljna.hr
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji