Kako bi ovo zaista bila zdravija verzija nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi vaš blender! U slučaju da je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.
Sastojci: 700 g banana, 180 g zobenih pahuljica, 250 g kikiriki masla, 180 g čokolade.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite duguljastu posudu za kruh uljem i obložite je papirom za pečenje. Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u posudu za kruh. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade. Pecite 25 - 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Izvor:
Gastro.hr